Műanyag ablak

Akár építkezésről, akár lakásfelújításról van szó, egy jó minőségű műanyag ablak hosszú távú befektetés és rendkívül költséghatékony megoldást jelent.

Műanyag ablak legfőbb előnyei:

  • hosszú élettartam, könnyű karbantartás és tisztítás
  • kiváló zajszűrés és szigetelőképesség
  • ellenálló az időjárási viszontagságokkal szemben
  • alumínium burkolattal gyakorlatilag bármilyen színben elérhető, a festék nem fog lepattogni
  • A műanyag ablakok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeket a vásárlás során érdemes figyelembe vennünk.

Ezek közül a legfontosabbak:
Beépítési mélység: más néven szélesség vagy profilvastagság, mely beépítésre kerül. Kínálatunkban 71,76 illetve 84 mm profilú ablakokat talál.
Légkamrák száma: nem más, mint magában a szerkezetben lévő légrések, vagyis levegőcellák száma. Elsősorban ezek felelősek a hő- és hangszigetelésért és meghatározzák a műanyag ablak szélességét is. Ablakaink népszerű, 5 illetve 6 légkamrás változatban érhetőek el.
Vasalat: az a mechanikai rész, melyet a kilinccsel mozgatunk. A megfelelő záródás miatt rendkívül fontos. Műanyag ablakaink mind profi vasaltrendszerrel vannak felszerelve, melyek meggátolják az ablak „kiakadását”.
Üveg: prémium minőségű ablakaink kettő illetve háromrétegű üveggel vannak ellátva, a dupla rögzítésű üveglécek pedig fokozott védelmet biztosítanak a betörések, illetéktelen behatolások ellen. Fontos szempont lehet továbbá az ablaküveg Ug értékének figyelembe vétele is, mely a hőátbocsátási értéket jelöli. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb az üveg hőszigetelő képessége.
Szárnyprofil: nem más, mint a nyílászáró kerete, vagyis az a felület, melybe maga az üvegezés kerül. Kínálatunkból választhat a modern, elegáns stílushoz kiválóan illeszkedő, egyenes szárnyprofilú, illetve íves, lekerekített ablakokat is, mely különleges optikai hangsúly kölcsönöz nyílászáróinak.

Optimum műanyag ablakok


Egyszerű és takarékos megoldás kiváló hő- és hangszigetelő képesség mellett. Professzionális minőségű műanyag ablak rendkívül jó ár-érték aránnyal!
Az 5 légkamrás Optimum műanyag ablak kiváló választás, ha nem szeretne a minőségben kompromisszumokat kötni, ugyanakkor a kedvező árfekvés is lényeges szempont az Ön számára. Elsősorban modern stílusú épületekhez, panel- és hétvégi házakhoz, nyaralókhoz kitűnő megoldás.

Fő terméktulajdonságok:
Beépítési mélység (profilvastagság): 71 mm
Üvegezés: 24-36 mm, két vagy háromrétegű kivitelben
Hangszigetelés: 38dB-ig fokozható (3 rétegű, 36 mm vastag üvegezés esetén)
Hőszigetelés:

Üvegezés:
Ug = 0,7 W/m2K (3 rétegű, 36mm vastag üvegezés esetén)
A teljes műanyag ablakrendszer hőátbocsátási képessége:
Uw = 0,96 W/m2K (kétrétegű, 24 mm-es alapkivitelben: 1,2 W/m2K)

Biztonság: dupla rögzítésű üveglécek, Multi-Matic vasalatrendszer; opcióktól függően akár RC2-es biztonsági fokozat is elérhető
Szárnyprofil: íves vízvezetős (felárral), vagy modern, egyenes változatban (felár nélkül)
Színváltozatok: műanyag ablak fehér alapszínnel vagy felárral választható 36 féle divatos színváltozatban (klasszikus és modern színek, stílusos fa- és fémutánzatok)

Balance műanyag ablakokPrémium minőség megfizethető áron! A 6 légkamrás Balance műanyag ablak ideális választás az Ön számára, ha új építésű, hőszigetelt házába keres nyílászárót, és kiemelten fontos, hogy új műanyag ablaka még a legszigorúbb biztonsági és hőszigetelési elvárásoknak is megfeleljen. A funkcionalitáson túl a design sem elhanyagolható szempont: ezt a modern megjelenésű nyílászárót – csak nálunk – szürke alaptesttel is megrendelheti.

Fő terméktulajdonságok:
Beépítési mélység (profilvastagság): 76 mm
Üvegezés:
 szélesebb, 2 és 3 rétegű, akár 42 mm-es üvegvastagság. 20 mm mélyen beépítve a profilba, mely biztosítja a párásodás elleni extra védelmet.
Hangszigetelés: felszereltségtől függően akár 42 dB-ig fokozható
Hőszigetelés: a műanyag ablakon körbefutó minőségi, hármas tömítés, továbbá a negyedik extra tömítés a párkányfogadó és az ablaktok találkozásánál kiemelt hőszigetelő képességet biztosít. Akár Uw= 0,84 W/m2K érték is elérhető.
Biztonság: dupla rögzítésű üveglécek, dupla biztonsági zárócsap és zárfogadó; kiemelés gátló vasalattal felszerelve
Szárnyprofil: íves vízvezetős (feláras) vagy modern, egyenes szárnyprofillal (alapáras)
Színváltozatok: klasszikus, fehér alapszínnel vagy 40 féle stílusos dekorfóliával. Egyedi igények esetén a külső alumínium burkolat korlátlan színválasztékot biztosít.

Evolution műanyag ablakok

Luxus minőség elérhető áron! Új mérföldkő a műanyag ablakok evolúciójában! Csúcskategóriás nyílászáró azoknak, akiknek az energiatakarékosság kiemelten fontos tényező. A korszerű Evolution műanyag ablakok még a passzív házakra vonatkozó, szigorú előírásoknak is 100%-ban megfelelnek. (Uw < 0,8 W/m2K)
Az Evolution műanyag ablakok legfontosabb jellemzői:

Beépítési mélység (profilvastagság): 84 mm
Üvegezés:
 egyedülállóan vastag, 50 mm-es, háromrétegű üvegezés
Hangszigetelés: a műanyag ablak hanggátló képessége akár 46 dB-ig emelhető, így zajos lakókörnyezteben különösen ajánlott.
Hőszigetelés: a 6 légkarma, a 25 mm mélyen elhelyezkedő üvegezőhorgony és a négyszeres tömítés garantálja az extra magas hőszigetelő képességet. (Uw= 0,74 W/m2K).
Biztonság: dupla rögzítésű üveglécek, négyszeres biztonsági zárócsap és biztonsági zárfogadó. Felár nélkül integrált alapbiztonsági funkcióval rendelkező, HOPPE Secustic kilinccsel felszerelve.
Szárnyprofil: letisztult, egyenes vonalvezetésű szárnyprofillal ellátva.
Színváltozatok: 40 féle stílusos dekorfóliával, egyedi igények esetén külső alumínium burkolattal, szabadon választható színekben. Csak a Realtherm-nél: különleges, szürke alaptesttel is elérhető!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük